A Ferrari sztárjai > Kimi Räikkönen > Ferrari - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: A Ferrari sztárjai > Kimi Räikkönen > 4 weboldal. Kategória leírása:

ferrari.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Minden, ami Kimi Raikkönen!
http://kimiraikkonen.fan-site.hu/

Kimi Raikkönen rajongói oldal: információk, hírek, képek, háttérképek, videók, szavazások, tudtad-e, fórum és beszélgetés rajongókkal.

Minden, ami Kimi Raikkönen!
Kimi Räikkönen - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kimi_Räikkönen

Kimi Matias Räikkönen (kiejtése ['kimi 'matias 'ræikkønen] - lásd fonetikai ábécé - magyarosan: [kimi matiasz reikkönën]) (Espoo, 1979. október 17.) finn autóversenyző. Formula–1-es Pályafutását 2001-ben egy Sauberrel kezdte. 2002 és 2006 között a McLarennél versenyzett, jelenleg a Ferrari csapatának tagja. 2007-ben világbajnok lett és két alkalommal végzett a világbajnokság második helyén (2003, 2005). A 2008-as évet a bronzérmesként zárta. Beceneve: Iceman, azaz jégember nemzetiségére utalva.

Kimi Räikkönen - Wikipédia
Forma-1, pilóták - Kimi Räikkönen
http://hvg.hu/vilag/2008_04_08_forma_1_kimi_raikkonen.aspx

Kilencévesen kezdett gokatrozni, Forma-1-es debütálása mégis sok bírálatot váltott ki felfedezője, Peter Sauber ellen. A kritikusok a tapasztalatlanságot rótták fel a fiatal finn pilótának, de ő gyorsan rácáfolt a kétkedőkre. Végül megkapta a versenyengedélyt és első idényében tizedik lett. A McLarennel 2003-ban és 2005-ben második volt, ezért 2007-ben a Ferrarihoz igazolt. Új csapatánál győzelemmel mutatkozott be, majd az utolsó futamon világbajnoki címet nyert. Idén a cél ugyanez.

Forma-1, pilóták - Kimi Räikkönen
A gokartpályától a világbajnoki címig
http://www.szatmar.ro/content/view/13972/72

Räikkönen kilenc éves korában kezdett el gokartozni. 1988-ban már részt vett néhány finn ifjúsági futamon az A, B és C osztályban és első győzelmeit is learatta. 1991-ben a finn gokart bajnokság mini sorozatában versenyzett, 1992-ben a finn Rakéta Gokart Bajnokság junior osztályában.

A gokartpályától a világbajnoki címig
Hirdetések
Oldal leírása
ferrari.wyw.hu: Ferrari katalógus. A Ferrari, a versenyautóiról és nagyteljesítményű sportautókról híres, legendás olasz autócsoda.
Gyűjteményünkben 195 válogatott Ferrari témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 195 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 2678